Csinálj házi tormát húsvétra!

Vrábel Krisztina | 2013. Március 06.
A húsvéti sonka mellé kötelező a torma. Cseréld le a boltit, és könnyezzen a család a te házi készítésű variációidtól!
Csinálj házi tormát húsvétra

Alap ecetes torma

A legerősebb, gyakorlatilag csak helyes légzéstechnikával fogyasztható.

Hozzávalók: 30 dkg friss torma, 1 dl víz, 1 dl fehérborecet

A tormát tisztítsuk meg, reszeljük le! Tartsuk teljesen merőlegesen a reszelőre, így lesz szép apró a reszelék, és a lehető legkevesebb szálas rész kerül így bele. A vizet forraljuk fel, öntsük a tormára, keverjük el az ecettel.

2,5-3 dl lesz belőle.

 

 

 

 

 

Almás-tejszínes torma

Könnyebb, édeskésebb változat.

Hozzávalók: 20 dkg friss torma, 1 nagy alma, 1 dl víz, 0,5 dl fehérborecet, 1 dl tejszín, 2 ek. méz

A tormát tisztítsuk meg, reszeljük le! Tartsuk teljesen merőlegesen a reszelőre, így lesz szép apró a reszelék, és így kerül bele a lehető legkevesebb szálas rész. A vizet forraljuk fel, öntsük a tormára, keverjük el az ecettel.

Reszeljük le a héjától megtisztított almát, keverjük a tormához, adjuk hozzá a tejszínt és a mézet!

 

 

Céklás torma

Igazi csajos darab.

Hozzávalók: 20 dkg friss torma, 1 kis cékla, 1 dl víz, 1 dl fehérborecet, 1 dl tejszín, 2 nagy evőkanál tejföl, 2 ek. méz, frissen őrölt bors, csipet só

A tormát és a céklát tisztítsuk meg, reszeljük le. A tormát tartsuk teljesen merőlegesen a reszelőre, így lesz szép apró a reszelék, és a lehető legkevesebb szálas rész így kerül bele. A vizet forraljuk fel, öntsük a keverékre, keverjük hozzá az ecetet, a mézet. Ha meghűlt, keverjük hozzá a tejszínt, a tejfölt, frissen őrölt borssal és egész kevés sóval fűszerezzük!

Exit mobile version