Csinálj húsvéti sütinyalókát

nlc | 2013. Március 14.
A sütinyalókák alapja mindig valamilyen sűrű, lehetőleg kevert tészta összetörve és összekeverve sajtkrém vagy mascarponéval és olvasztott vajjal. Ha ebből indulunk ki, akkor igazából egy kevés tunningolás után akármelyik tepsis süteményünkből lehet sütinyalóka. Mi most húsvétra hangolt ízeket és formákat mutatunk.

Répatortát sütinyalóka


Hozzávalók:

12 dkg liszt 

1 mokkáskanál fahéj

1 csipet só

7 dkg cukor

1 teáskanál sütőpor

2 tojás

1 zacskó vaníliás cukor

9 dkg tejföl

1 dl étolaj

0,5 citrom reszelt héja

9 dkg reszelt répa

6 dkg darált dió


A tojást a cukorral fehéredésig keverjük majd hozzáadjuk az olajat. A lisztet a sóval, a fahéjjal, sütőporral és a dióval összekeverjük, majd mehet hozzá a citrom reszelt héja is. Ha megvagyunk összedolgozzuk a reszelt répával és a tojásos elegyet és kivajazott tepsibe öntjük a tésztát. 170-180 fokos sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük.

 

Ha kihűlt annyi vajjal és sajtkrémmel keverjük ki, amennyitől a tészta puha, formázható, de nem szétfolyós lesz. Akkor jó, ha a megformázott golyó 20 perc után sem veszíti el az alakját.

 

Kókuszos sütinyalóka

Kattints a többi fotóért!


Hozzávalók:

7,5 dkg vaj
1 tojás 
5 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
120 ml tej
17,5 dkg liszt
1,5 teáskanál sütőpor
6,5 dkg kókuszreszelék

A tojást az olvasztott vajjal és cukorral és a citrom reszelt héjával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet  a tejet, és a kókuszreszeléket. A masszát tepsibe tesszük, és 180 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, akkor az előbb leírt módon összedolgozzuk a sajtkrémmel.

Mivel vond be?

 

A legegyszerűbb, ha egyszerű bevonómasszát veszel vagy fehér csokit. A színes változatokhoz pedig színes csokira lesz szükséged, amit menőbb hiperekben és webshopokban tudsz megrendelni. A fehér csoki színezés nálunk sajnos nem működött.


Ha még nem csináltál sütinyalókát itt egy videó, ami után gyerekjáték lesz az egész.

 

 

 

Exit mobile version