Így készül a tökéletes francia tojásrántotta

nlc | 2013. Március 16.
Húsvét reggelire tökéletes lehet, legalábbis ha valaki igazi vajfüggő.
Így készül a tökéletes francia tojásrántotta

Az a városi legenda járja, hogy néhány francia étteremben csak úgy lehet valaki szakács, ha el tudja készíteni a tökéletes rántottát. Hogy mi a titka? A vaj, a tejszín és a türelem… 

Hozzávalók: 

2 db tojás

3 evőkanál tejszín

4 evőkanál vaj

só, bors

Egy evőkanál vajat megolvasztunk, majd elkeverjük a sóval, borssal és a tojással. Közben a maradék vajat gőz felett felolvasztjuk, majd állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a tojást, nagyon alacsony hőfokon habverővel állandóan keverve addig „sütjük”, ameddig krémes nem lesz, majd hozzáöntjük a tejszínt és picit átkeverjük. Melegen megesszük, és rájövünk, hogy nincs is ennél finomabb! 

 

Exit mobile version