Húsvéti reggeli kezdőknek

Ízbolygó | 2013. Március 20.
Nem kell profinak lenni ahhoz, hogy egy mutatós tavaszi reggelit összedobj! Három egyszerű, de finom recept következik.
Húsvéti reggeli kezdőknek

Bazsalikomos eperturmix

Hozzávalók:

• 2 banán
• 30 dkg eper (mirelit, felolvasztva)
• 10 levél bazsalikom
• fél liter natúr joghurt
 
Az epret a bazsalikommal összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a banánokat, illetve a bazsalikomot. Poharakban kínáljuk.
 

 

 

 

 

 

Paprikás ricottás töltött tojás

Hozzávalók:

• 6 tojás
• 25 dkg ricotta
• 1 kaliforniai paprika
• 3 retek
• 2 ek tejföl
• só
• frissen őrölt bors
• fél csokor snidling
 
A tojásokat keményre főzzük, majd hideg víz alá tesszük, megtörjük a héjukat, és így hagyjuk kihűlni. A kaliforniai paprikát vékony csíkokra, majd apró kockákra vágjuk. A retkeket megmossuk, majd apró kockákra vágjuk. A paprikát és a retket a ricottához keverjük. Sózzuk, borsozzuk, tejfölt adunk hozzá, snidlinggel ízesítjük. A tojásokat hosszában félbevágjuk, kiszedjük a sárgájukat, azt a ricottához keverjük, majd a masszát visszatöltjük a tojásokba. Apróra vágott kaliforniai paprikákkal díszítjük.

 
BTS szendvics (bacon, tojás, saláta)

Hozzávalók:

• Személyenként egy zsemle/bagel/kifli/2 szelet kenyér
• 1 tojás
• 2 g rukkola
• 2 szelet bacon
• kaliforniai paprika
 
A szendvicshez a bacont száraz serpenyőben megpirítjuk. Egy serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, beleütjük a tojást/tojásokat és közepes lángon megsütjük. A péksütit szétvágjuk és a vágásfelületét a bacon után a serpenyőben megpirítjuk.
 
Összeállítjuk a szendvicset, a péksütire rukkolát vagy más salátát halmozunk, erre fektetjük a pirított szalonnaszeleteket, majd ráhelyezzük a tükörtojást, végül vékony szelet paprikákat csíkozunk rá.

Exit mobile version