A feladat szokás szerint nem túl bonyolult. A tojásokat a lehető legalaposabban megmossuk, majd úgy törjük fel, hogy csak a tetején ütünk egy nagyjából 1 centis lyukat. Később ezen a nyíláson töltjük be a masszát. A tésztához bármilyen muffinalaprecept jó lesz, a lényeg, hogy ne legyenek benne szilárd darabok (csokipasztilla, mogyoró, karamell). Az elkészített tésztát töltsük zacskóba, majd a tojáshéjon lévő lyukon keresztül háromnegyedig töltsük a tésztával a héjakat. 170 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük készre a „tojásokat”, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük tojástartóba, a tetejét egy kicsit törjük meg, és így tálaljuk.
Mi egy narancsos muffint ajánlunk bele.
Hozzávalók:
• 75 g vaj
• 250 g liszt
• 1 teáskanál sütőpor
• 25 g finomra őrölt mandula
• 1/2 teáskanál szódabikarbóna
• 75 g porcukor
• 1 narancs lereszelt héja
• 1 dl frissen csavart narancslé
• 1 dl zsíros tej
• 1 tojás
A vajat olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a narancs levét, a tejet, a porcukrot és a tojást, jól keverjük el. Egy másik tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük hozzá a folyékonyakat. Ha ezzel megvagyunk, az előbb leírtak szerint töltsük bele a tojásokba a masszát.