Hozzávalók: 2 cs. retek, 1 cs. újhagyma, 1 fej saláta, 1 piros kaliforniai paprika, 2 szál sárgarépa, extra szűz olívaolaj, fekete bors.
További húsvéti receptek:
Aszpikos húsvétisonka-terrin » Édes túró » Marinált buggyantott tojás » Sonkával göngyölt mozzarellás karalábé » Töltött karalábé, ahogy én szeretem » |
Minden zöldséget alaposan megmosunk, és megtisztítunk. A retket, az újhagymát és a paprikát karikára, a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk. A salátalevelet nagyobb darabokra tépkedjük. A zöldségeket összekeverjük, tálba tesszük, és gazdagon meglocsoljuk jó minőségű olívaolajjal. Kevés fekete borsot őrölünk a tetejére. Nem érdemes semmilyen salátaöntetet kínálni hozzá, inkább élvezzük a friss zöldségfélék kitűnő zamatát!