Édes túró » Marinált buggyantott tojás » A tavasz első salátája » Sonkával göngyölt mozzarellás karalábé » Töltött karalábé, ahogy én szeretem »
A füstölt tarját megfőzzük, és miután kihűlt, vékonyan felszeleteljük. A tojásokat szintén megfőzzük sós vízben, megpucoljuk, és hosszában félbevágjuk. 1 liter vízből vagy ha nem túl zavaros a sonka főzőlevéből és a zselatinporból aszpikot főzünk. A paprikát hosszú csíkokra vágjuk, és kevés olajban megfonnyasztjuk. A petrezselymet apróra vágjuk. Miután az előkészületekkel
megvagyunk, őzgerincformában összeállítjuk a terrint. A forma alját kirakjuk tarjaszeletekkel. A tormát összekeverjük 1 dl aszpikkal, és elkenjük a tarján. Ezután újabb tarjaszeletek következnek, amire ráfektetjük a főtt tojásokat és a sültpaprika-szeleteket. Az egészet kiöntjük aszpikkal, pár percig dermesztjük, megszórjuk a petrezselyemmel, majd a maradék, aszpikba mártott sonkaszeletekkel az egészet befedjük. Fóliával letakarjuk, és minimum 4-5 órán át a hűtőben dermesztjük. Hidegen felszeletelve kínáljuk a locsolóknak. Ehhez már nem kell sem főtt tojást, sem tormát adnunk, mert minden falatba jut mindkettőből egyaránt.