Báránylapocka fûszeres bundában

nlc | 2006. Április 12.





Hozzávalók 4 személyre:


• 80 dkg kicsontozott báránylapocka
• 2 ek. olívaolaj
• 2 gerezd fokhagyma
• só, őrölt bors
• fél pohár fehérbor
• 4 szelet fehér kenyér
• fél l tej
• 1 cs. petrezselyem
• 1 cs. majoránna
• 1 cs. kakukkfű
• 3 dkg vaj
• 1 tk. keményítő
• 1 tojás


Elkészítés:

A báránylapockát 3-4 helyen, néhány centi mélyen beirdaljuk. Serpenyőben felhevítjük az olajat, és beletesszük az egyik meghámozott fokhagymagerezdet. Aranybarnára pirítjuk, majd kivesszük, és az olajban minden oldalán alaposan elősütjük a húst. Ezután a húst áttesszük egy tűzálló tálba, megsózzuk, borsozzuk, ráöntjük a fehérbort, és 200°C-on kb. 45 percig sütjük. Sütés közben időnként megfordítjuk. A kenyérszeleteket elmorzsoljuk, tálba tesszük, és tejbe áztatjuk. Hagyjuk megpuhulni, majd villával alaposan kinyomkodjuk. A fűszernövényeket 1 gerezd fokhagymával együtt felaprítjuk, majd a keveréket hozzáadjuk a kenyérhez. A tojással és a keményítővel együtt összekeverjük. A keveréket rákenjük a húsra, majd az egészet 15 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a teteje aranybarnára piruljon.








 


1 óra 30 perc
335 kcal/1400 kJ






Tipp
Tetszés szerinti zöldfűszerrel díszíthetjük a tetejét.
Hozzáillő köret: Cikóriasalátát vagy zsenge kínai kelt nagyon vékony szeletekre vágunk, hozzáadjuk 1 narancs és 1 citrom kifacsart levét, és kicsit hagyjuk állni benne. Tálalás előtt olajjal, sóval és rózsaborssal ízesítjük.

Exit mobile version