Kenyértésztában sült bárányborda

nlc | 2006. Április 12.





Hozzávalók 4 személyre:


• 1 ág rozmaring
• 1 cs. zsálya
• 1 gerezd fokhagyma
• liszt
• 20 dkg fagyasztott pizzatészta
• 1 bárányborda (kb. 1 kg), só, őrölt bors
• 8 dkg szeletelt nyers sonka
• 2 ek. olívaolaj


Elkészítés:

A rozmaringleveleket, a zsályát és a fokhagymát finomra vágjuk. A tésztát belisztezett gyúródeszkára tesszük, kézzel kilapítjuk, és meghintjük a keverékkel. Többször áthajtogatjuk, hogy egyenletesen eloszlassuk a fűszereket. Ezután átgyúrjuk a tésztát, amíg egészen megpuhul. Letakarva 10 percig pihentetjük, majd a sodrófával néhány mm vastagságú téglalappá nyújtjuk a tésztát. Előkészítjük és besózzuk a gerincet, majd sonkaszeletekbe göngyöljük. Ezután minden oldalról befedjük a tésztával (vigyázva, hogy a csontok kilógjanak, de ne hasítsák nagyon ki). Gondosan lenyomkodjuk a tészta széleit, a fölösleget levágjuk. A maradék tésztából csíkokat vágunk, és rácsosan feldíszítjük velük a tésztát. A húst kb. 75 percre 200 °C-os sütőbe tesszük. (Ha a tészta túlságosan megpirulna, fedjük le alufóliával. 5 perccel azelőtt, hogy kivennénk a sütőből, kenjük meg egy kevés olajjal.)







Tipp

Hozzá illő köret: mivel a hús tésztában sül, elég csupán friss salátát hozzáadni. Például lollo rosso salátát (fodros szélű, lilászöld), spenótot és pitypanglevelet összekeverünk, és balzsamecetes vinaigrette-szósszal leöntjük.


Jó tanács

Ha nem kapunk kész pizzatésztát (vagy nem gyúrható minőségű), magunk is gyorsan készíthetünk. 1 dl langyos tejben 1 kk. cukorral megfuttatunk 2 dkg élesztőt, majd 40 dkg lisztet, 4 ek. olajat és még 1 dl tejet hozzáadva, kevés vízzel ruganyosra-fényesre gyúrjuk, majd kb. 30 percig kelesztjük. Fagyasztható!








 


1 óra 10 perc
400 kcal/1672 kJ

Exit mobile version