Hozzávalók: 8 tojás, só, 1 ek. ételecet, 3 ek. fehérborecet, 1 dl extra szűz olívaolaj, 2 szál apróra vágott újhagyma, kevés apró kockára vágott piros paprika, őrölt fekete bors, 2 cs. petrezselyem.
További húsvéti receptek:
Aszpikos húsvétisonka-terrin » Édes túró » A tavasz első salátája » Sonkával göngyölt mozzarellás karalábé » Töltött karalábé, ahogy én szeretem » |
2-3 liter vizet, kevés ecettel és sóval felteszünk forrni. Ha felforrt, a tojásokat egyenként merőkanálba ütjük, és úgy öntjük bele a legjobban forró pontra. (Erre azért van szükség, mert így az ecetes víz összerántja a tojást, a sárgája viszont lágy marad.) Ezután mérsékelt tűzön, gyöngyöző vízben 2-3 percig főzzük, és szűrőkanállal tálra szedjük. A borecetet kevés sóval, feketeborssal és 1,5 dl vízzel elkeverjük. Hozzáadjuk a hagymát és a paprikát, valamint az olívaolajat. Beletesszük a tojásokat, megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel, és legalább 4-5 órán át a hűtőben hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.