Marinált buggyantott tojás

nlc | 2006. Április 12.

Hozzávalók: 8 tojás, só, 1 ek. ételecet, 3 ek. fehérborecet, 1 dl extra szűz olívaolaj, 2 szál apróra vágott újhagyma, kevés apró kockára vágott piros paprika, őrölt fekete bors, 2 cs. petrezselyem.





További húsvéti receptek:

• Aszpikos húsvétisonka-terrin »
• Édes túró »
• A tavasz első salátája »
• Sonkával göngyölt mozzarellás karalábé »
• Töltött karalábé, ahogy én szeretem » 
2-3 liter vizet, kevés ecettel és sóval felteszünk forrni. Ha felforrt, a tojásokat egyenként merőkanálba ütjük, és úgy öntjük bele a legjobban forró pontra. (Erre azért van szükség, mert így az ecetes víz összerántja a tojást, a sárgája viszont lágy marad.) Ezután mérsékelt tűzön, gyöngyöző vízben 2-3 percig főzzük, és szűrőkanállal tálra szedjük. A borecetet kevés sóval, feketeborssal és 1,5 dl vízzel elkeverjük. Hozzáadjuk a hagymát és a paprikát, valamint az olívaolajat. Beletesszük a tojásokat, megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel, és legalább 4-5 órán át a hűtőben hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
 




Exit mobile version