Cukkinis tojástorta

nlc | 2007. Április 06.




140 perc
223 kcal/938 kJ
 









Hozzávalók 4 személyre:
6 tojás, 15 dkg túró, 3-4 szál snidling, 1 ek. reszelt sajt, só, őrölt bors, 20 dkg cukkini, 1 kisebb fej vöröshagyma vagy 3 szál újhagyma, 2 dkg vaj.

Felverünk 2 tojást 4 tojássárgájával, a túróval, az apróra vágott snidlinggel, a reszelt sajttal, 1 csipet sóval és borssal. Először a tojásokat keverjük kicsit, majd fokozatosan adagolva a többi összetevőt, sima krémmé dolgozzuk. Megtisztítjuk a cukkinit, hosszában félbevágjuk, majd felszeleteljük őket.





Tipp: Néhány egyszerű ötlet, és hétköznapi rántotta helyett máris tojástortát kapunk.
• A felvert fehérjét fokozatosan adagolva, alulról felfelé keverve adjuk a krémhez.
• A tepsibe helyezéskor ügyeljünk, hogy ne nyomjuk össze a keveréket!
• Cukkini helyett használhatunk újhagymát, brokkolit és friss gombát is. 
A hagymát apróra vágva a vajban megpirítjuk, hozzáadjuk a cukkinit, sózzuk, borsozzuk, és közepes tűzön 10-12 percig pároljuk. Hagyjuk meglangyosodni, majd összedolgozzuk a tojásos keverékkel. Felverünk 4 tojásfehérjét 1 csipet sóval, majd óvatosan a cukkinihez keverjük.
A keveréket egy kb. 18-20 cm átmérőjű kapcsos tepsibe tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.







Exit mobile version