Epertorta

nlc | 2007. Április 06.




32 perc
395 kcal/1651 kJ
 




Hozzávalók 6 személyre: 12,5 dkg száraz keksz, 6 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 50 dkg túró, 12,5 dkg natúr joghurt, 1,2 dkg zselatinlap, 2 ek. friss tejszín, 1 citrom reszelt héja, 50 dkg eper, nádcukor, mentalevelek.







Az összetördelt kekszet a felolvasztott vajjal és 2 ek. porcukorral összekeverjük, majd egy kb. 20-22 cm-es, sütőpapírral kibélelt formába öntjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. A túrót a maradék porcukorral, a joghurttal, a citromhéjjal és a meleg tejszínben feolvasztott zselatinlapokkal simára keverjük.





Tipp:
A zselatin jobban fölolvad, ha előtte 5-6 percre hideg vízbe tesszük, majd a tejszínnel együtt vízfürdőn melegítjük. 
Az epret megmossuk, megszárítjuk, megtisztítjuk, egyharmadát félbevágjuk, és a fél epreket a keksz tetején szorosan egymás mellé helyezzük, majd megszórjuk nádcukorral, megkenjük a túrókrémmel, és simára elegyengetünk, és 3-4 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a maradék eperrel és mentalevelekkel díszítjük.






Exit mobile version