Mandulás bárányborda

nlc | 2007. Április 06.




55 perc
1007 kcal/4230 kJ
 









Hozzávalók 4 személyre:
16 borda, 3 citrom, 2 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, 8 dkg tisztított mandula, 4 ek. olaj, száraz fehérbor, 1 kk. köménymag, 1 cs. petrezselyemzöld.

A bordákat tűzálló edénybe tesszük, meglocsoljuk 2 citrom levével, majd a megtisztított és felszeletelt fokhagymákkal, kis sóval és borssal körítve, időnként megforgatva 1 órára hűtőbe tesszük. A mandula egyik felét megőröljük, a másikat durvára vágva megpirítjuk. A lecsepegtetett bordákat az olajban megpirítjuk, meglocsoljuk a borral, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt mandulával és a köménymaggal, meglocsoljuk a leszűrt páclével, és 10-12 percre 220 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. A húst pirított mandulával és citromszeletekkel körítve, a főzőlevével és citromlével meglocsolva, apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.





Exit mobile version