Milyen lakásokat lehet eladni 1 perc alatt? Elmondjuk!
Az első és legfontosabb szempont az ár. Ezt kell jól belőni, a többi már megy magától, mint a karikacsapás, feltéve, ha van ingatlanközvetítő, aki segít.
Tovább
Zene a szemnek
Arisztokrata vagy gyáriparos felmenőkre senkinek nincs szüksége ahhoz, hogy patinás épületbe álmodja otthonát. Jól jön viszont a türelem, a stílusérzék, az elszántság és nyitottság a kompromisszumokra. No, meg pénz. Lehetőleg sok.
Tovább
Így adunk el és így vásárolunk mi ingatlant
Szerkesztőségünk tagjainak is vannak sztorijai arról, hogy milyen nehéz ingatlant adni-venni. Talán ti is tanulhattok a mi hibáinkból, és körültekintőbben jártok majd el…
Tovább
A táguló tér élménye
Egy jó festmény megnyitja a falak által határolt teret, megtöri a falsík egyhangúságát és perspektívát nyit ott, ahol a tér valójában már véget érne. Minden festmény egyedi, azonban egyik sem tud versenyezni egy lélegzetelállító panoráma élményével.
Tovább
Hogyan keress okosan albérletet?
Dübörög az ingatlanpiac, pillanatok alatt kiveszik a lakásokat hihetetlen árakon. Viszont buktatók is vannak szép számmal az albérletek esetében, úgyhogy érdemes megfontoltan hozzálátni a dologhoz.
Tovább
Na, ezért ne akard megúszni az ingatlanközvetítőt!
Egy átlagember életében maximum két-három alkalommal ad el és vesz lakást, ami általában a legnagyobb vagyontárgya is egyben. Ezért nincs rutinja az ügylet lebonyolításában, és így érdemes olyan ember segítségét igénybe venni, aki rengeteg buktatótól, hibától megóvja. És ez bizony nem más, mint az ingatlanközvetítő!
Tovább
Hasznos tanácsok ingatlanszakértőtől – videó
Tovább
Dobogós uralkodók
Az elmúlt bő négy esztendőben Budapest belső városrészeiben és jellemzően Nyugat-Magyarország megyeszékhelyein növekedett a legjobban a lakóingatlanok értéke. A királyok, királynék mindent visznek.
Tovább
Elővásárlási jog? Fordulj egy profihoz!
Ingatlan-adásvételkor sokan találkozhattak már az elővásárlási jog fogalmával. Ha még nem, akkor jó eséllyel fognak. De mi is az az elővásárlási jog, kit illet meg, milyen esetben érvényes, és mire kell odafigyelni?Összeszedtük a legalapvetőbb kérdésekre a válaszokat.
Tovább
A gyanúsan olcsó ingatlan nem véletlen, ezekre figyelj!
Amikor lakásvásárlásra adjuk a fejünket, laikusként rengeteg dolgot nem veszünk észre a hirdetésekben, és elsősorban az árakat nézzük. Csovcsics Dániel ingatlanügynök segít nekünk abban, hogy mire kell odafigyelni, ha egy gyanúsan olcsó ingatlan kerül elénk.
Tovább
Eladhatatlan ingatlan nem létezik! Vagy mégis?
Minden az áron és az elhelyezkedésen múlik, állítja a szakember. A lakásokkal nincs sok probléma, még a legrosszabb állapotú is gyorsan elkel, de a kertes házakkal gyakran adódik nehézség...
Tovább
(El)tartási szerződés – humánus megoldás otthonteremtésre
A hazai ingatlanárak meredek emelkedése egyre többek számára okoz nehézséget ingatlanvásárláskor. Főleg a fiatalabbak számára jelenthet fejtörést az első otthon megvásárlása. Ezzel párhuzamosan a lakosság – Európa nagy részéhez hasonlóan – folyamatosan öregszik, vagyis egyre több az idős, sok esetben egyedülálló ember az országban.
Tovább
Lakásvásárlás előtt állsz? Megmutatjuk, hogyan találd meg a tökéletes otthont! – videó
Tovább
Ilyen lakásra telik 20 millióból!
A fővárosban nagyjából 40 négyzetméterre futja ennyiért, de máshol családi házat is vehetsz.
Tovább
Ilyen lakást vehetsz 30 millióból!
Az ország egyik felében egy közepes méretű lakást lehet venni ennyiért, míg máshol kacsalábon forgó házat.
Tovább

Ingatlanpont

A statisztikák szerint a magyarok túlnyomó többsége életében mindössze két-három alkalommal vesz ingatlant, illetve ennyiszer ad el. Ami azt jelenti, hogy az embereknek nincs tapasztalatuk, nincs rutinjuk az ilyen ügyek intézésében. Az OTP Ingatlanpont szakemberei ebben nyújtanak segítséget.

A rovat támogatója:
Görgess és Nézz körül a városban!