Figyelmeztet a szakértő: ez különösen árt a gyerekeknek

CS.Á. | 2024. Augusztus 25.
A nevelési tanácsadó azt javasolja, ne engedjük influenszerkedni iskolás gyerekünket: engedjük inkább, hogy gyerek lehessen!

Jo Frost, az Egyesült Királyság népszerű nevelési tanácsadója a közelgő tanév kapcsán adott hangot aggályainak azokkal az egyre elterjedtebb videókkal kapcsolatban, melyekben iskolás korú gyerekek viselkednek influenszerként és mutatják be ezúttal éppen az iskolakezdéshez kapcsolódó készülődésüket.

Frost kritikája szerint ezek a tartalmak és azok készítése túlzottan a képernyők felé terelik a gyerekeket és mindez károsíthatja őket abban az időszakban, amikor a családi kötődésnek kellene erősödnie, különösen reggelente, amikor a közös reggeli és az együtt töltött idő volna igazán fontos a család számára. Véleménye szerint a szülőknek prioritásként kellene kezelniük a családi kapcsolatok erősítését, nem pedig hagyniuk, hogy gyermekeik életét a közösségi média irányítsa. Javasolja, hogy a szülők adjanak lehetőséget gyerekeiknek, hogy gyerekek lehessenek: kapjanak ölelést, szeretetet és figyelmet, ne pedig kamerák előtt nőjenek fel, különösen abban az időszakban, amikor a nyári szünet végével és a tanév megkezdésével extra terhekkel is meg kell küzdeniük az iskolapadban és a közösségben egyaránt.

via

Exit mobile version