Botox az izzadás ellen?

nlc | 2013. Augusztus 05.
Bár legtöbben az ezredforduló plasztikai csodaszerét, a botoxot a ránctalanítással párosítják, ez az anyag a szépségipar számos más területén is használatos. Többek között a kényelmetlen, izzadásos tünetek is kezelhetők vele.

A vörös szőnyegen, villanó vakuk kereszttüzében állva a legkisebb hiba vagy hiányosság is azonnal szemet szúr, és másnap már címlapon értesül a világ arról, hogy az ünnepelt híresség izzadságfoltos ruhában jelent meg az eseményen. Valamennyiünknek megvan a maga vörös szőnyege, amin nap mint nap végig kell sétálnunk a nyilvánosság előtt, igaz, hogy erről jóval szűkebb körökben pletykálnak csak. Nekünk mégis ez a szűk kör számít, és nem szeretnénk, ha a munkában, az utcán, vagy bárhol máshol slampos, rossz külsővel látnának minket az ismerősök, és emiatt összesúgnának a hátunk mögött.

Egy forró nyári napon vagy megterhelő munka közben normális, ha verejtékezik az ember, és ez a ruházatán nyomot hagy. A verejték épp erre való, ahogy a ruha is, többek között. Van, akit ez nagyon zavar, olyannyira, hogy bármilyen eszközzel szeretné megakadályozni izzadságmirigyei indiszkrét működését. Van olyan ember is, aki valamilyen betegség folytán szenved túlzott, csillapíthatatlan és a mindennapi életvitelt károsan befolyásoló izzadástól. Jellemzően e két típus az, aki elkeseredésében plasztikai sebészhez fordul végső megoldásért. És az orvosok tudnak is megoldást a problémára, nem is egyet.

 

A legdivatosabb mostanában a botoxinjekció. Szemben a komolyabb beavatkozást igénylő verejtékmirigy-kimetszéssel – ami egyébként nem is éri el a kívánt hatást – vagy a verejtékezés irányításáért felelős idegek átvágásával, a botoxot gyorsan és kis kellemetlenséggel juttathatják el az izzadékony testrészekre, jellemzően hónaljba, tenyérbe és talpba. Az alig félórás kezelés alatt az orvos a botulinumtoxin hígított oldatát fecskendezi az érintett területre, amelynek hatóanyaga blokkolja a verejtékmirigyek működését és csökkenti az izzadást. A tapasztalatok szerint ezzel négy héten belül 80-90 százalékkal is csökkenhet az izzadás mértéke a páciens legnagyobb örömére. Ráadásul a hatás egész sokáig, akár 7-8 hónapig is tarthat, és csak ezt követően kell orvos elé járulni a következő botoxadagért.

 

Gyors, praktikus, hatékony és költséges. Egy kezelés hónaljanként 70 ezer forintba is kerülhet, de az árak igen eltérőek lehetnek klinikánként. Aki ezt sokallja, annak még mindig megoldást jelenthetnek a manapság már igen jó hatásfokkal „dolgozó” izzadásgátló kozmetikumok. Gyorsak, praktikusak, hatékonyak, és ki sem kell mozdulni egy-egy „kezelés” alkalmával a fürdőszobánkból.

 

 

 

Exit mobile version