Macho a kertben – híres férfiak, akik szeretik a kertet

2017. Július 04.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Egyre nagyobb divat a kertészkedés, és ebben azok a világhírű férfiak is szerepet játszanak, akik bátran vállalják, hogy a megszokott férfias hobbik helyett ők a kertet választották. Nemcsak ma, a régi időkben is akadtak olyan hírességek, akik nem féltek bepiszkolni a kezüket.

Ha igazán finom, ízes paradicsomot kóstolunk, akkor a lelki szemeink előtt egy kedves néni jelenik meg, aki hiába öregszik, rendületlenül kapál és gazol a veteményeskertjében. Nemcsak a hétköznapi emberek gondoznak veteményeskertet, a világhírű sztárok közül is többen fordítanak időt ilyesmire, és nemcsak a nők, mint Julia Roberts vagy Nicole Kidman, hanem férfiak is. Közülük mutatunk be párat.

Jake Gyllenhaal

A most népszerű világsztárok közül a legkomolyabb kertészek egyike Jake Gyllenhaal, aki több interjúban beszélt arról, mennyire imád kertészkedni és házilag termesztett gyümölcsöt, zöldséget fogyasztani. Nem a levegőbe beszél, ugyanis egy farmon nőtt fel, és saját zöldségeskertje van. Ezzel a háttérrel csatlakozott egy iskolai veteményeskerteket népszerűsítő amerikai kampányhoz, aminek az a célja, hogy a gyerekek megtanulják, hogyan teremhetnek meg a kertjükben az egészséges ételek hozzávalói.

Jamie Oliver

Gyllenhaalhoz hasonlóan Jamie Oliver is egészséges táplálkozásra szeretne nevelni, és ehhez remek eszköz, ha felhívja rá a figyelmet, milyen ennivaló csodák teremnek a kertben. Emellett természetesen neki is van iskolai veteményeskertes kampánya.

Brad Pitt

A Harcosok Klubja és a Bábel sztárját nehéz volna elcsípni kapálgatás közben, de azért van egy 1000 hektáros szőlőjük Dél-Franciaországban Angelina Jolie-val. Szüretelni biztos sokan szívesen mennének át hozzájuk teljesen ingyen.

Ringo Starr

Ki gondolta volna, hogy a világ egyik leghíresebb rockzenekarának a dobosa lelkes kertész volt? Bár nem erről lett híres, Ringo Starr a saját veteményeskertjében és a virágápolás területén is remekül feltalálta magát, és rendszeresen járt a feleségével Anglia legnagyobb kertkiállítására, a Chelsea Flower Showra.

Jávor Pál

A magyar hírességek közül Jávor Pál állt megszállott kertész hírében. Annak ellenére ásott, gereblyézett, és kapált a pasaréti villájuk kertjében, hogy felesleges szabadideje nem sok lehetett. Közben az eleganciára is adott, Amerikából hozatott magának kertésznadrágot, amihez széles karimájú szalmakalapot viselt.

Humphrey Bogart

Arról nem találtunk információt, hogy a virágokhoz is annyira jól értett volna, mint a nők megbabonázáshoz, de fényképes bizonyíték fennmaradt arról, hogy virágot ültet, és arról is, ahogy a feleségének, Lauren Bacallnak asszisztál a kertben.