Ültess rózsaszín muskátlit a szerelemért!

Oláh Bernadett | 2013. Április 13.
A karrier és a siker után most ahhoz adunk tippeket, hogy a szerelem, a házasság és a gyerek életterületein hogyan erősíthetünk a feng shui segítségével. Oláh Dettitől, a Caféblog lakberendezéssel foglalkozó bloggerétől kaptunk tippeket az erkély és a kert berendezéséhez.

Azt már nagyon sokan tudják, hogy lakást szoktak fengshuizni, és mivel a természet erői nemcsak ott, hanem tágabb környezetünkben is érvényesülnek, kertet, teraszt, erkélyt is lehet, sőt szükséges.
 
A terasz vagy erkély a ház meghosszabbítása, része, ezért a lakásban meghatározott életterületek a házon kívül folytatódnak. 8 életterület létezik, plusz a középpont. A karrier, a tudás, a család és a gazdagság után most a következő néggyel folytatom. Részletesen leírom, hogy az egyes életterületekre eső terasz, erkély milyen színekkel, anyagokkal aktivizálható, erősíthető. Ha többre vagy kíváncsi, a blogomban még több feng shui témájú cikket olvashatsz.

Hír, hírnév

Déli terület, tűz elemű

Ha szeretnénk, hogy jó fényben tündököljünk mások előtt, hogy jól ítéljenek meg minket, ezt a területet kell energetizálni. Megtehetjük ezt a terület saját elemével, illetve a fa elemmel. Konkrétan: vörös, lila, bordó, zöld színek használata a teraszon, lakásban. Álljanak itt fa- és nádbútorok, de használható műanyag kerti bútor is. A területet erősíti, ha itt található a kerti tűzhely, kerti kandalló, gyertyák, legyen jól megvilágítható a terület. A székkárpit lehet virágos vagy függőleges csíkozású. Álljanak itt magas törzsű növények vörös, bordó, lila színű virágzattal.

 

Szerelem, házasság

Délnyugati terület, föld elemű

Ha szerelemre vágyunk, vagy meglévő kapcsolatunk minőségén javítanánk, ezt a területet kell erősíteni. Aktivizálására ezen a területen piros, bordó, lila, rózsaszín, fehér színeket használhatunk. Alacsonyabb bútorok, ládák, padok, esetleg műanyag bútorok állhatnak itt. Bontott téglafal, kőfal használata ezt a területet erősíti. Álljanak itt gyertyák, lámpások. A textilek lehetnek virágosak, kockásak, vízszintes csíkozásúak. A növények agyag, kerámia, kő vagy műanyag kaspóban piros, vörös, bordó, fehér, rózsaszín virágúak legyenek.

 

Alkotókészség, gyerek

Nyugati terület, fém elemű

Amennyiben gyermekre vágyunk, vagy szeretnénk jó kapcsolatot gyermekeinkkel, esetleg szeretnénk a bennünk élő alkotót életre kelteni, aktivizáljunk ezen a területen. Ide való színek: fémszínek, szürke, fehér, sárga, narancs, barna. Állhatnak ezen a területen kovácsoltvas bútorok, kiegészítők, ládák, padok. A textilek lehetnek pöttyösek, kockás, vízszintes csíkozásúak. A növények agyag-, kerámia-, kő- vagy fémedényekben álljanak fehér, sárga, narancsszínű virágzattal. 

Segítők, utazás

Északnyugati terület, fém elemű

Erre a területre koncentráljunk, ha úgy érezzük, egyedül vagyunk a világban és segítőkre vágyunk. Erősítsük a területet az alkotókészség, gyerek területnek megfelelően.

Fotók: Beneath The Elm Tree

Exit mobile version