Főzz friss zöldfűszerekkel!: snidling

Nők Lapja Konyha | 2013. Április 13.
Friss fűszernövényekkel minden étel finomabb, és kertben, erkélyen vagy akár egy párkányon is nevelhetjük őket. Ebben a sorozatban receptekkel adunk ötleteket a felhasználásukhoz.


Zöldborsókrémleves snidlinges ricottagombócokkal


Hozzávalók 4 személyre:

• 2 közepes fej hagyma

• 2 evőkanál olívaolaj

• 40 dkg (mirelit) zöldborsó

• 2 gerezd fokhagyma

• só, frissen őrölt bors

• fél citrom leve

• 15 dkg krémes ricotta

• 1 csokor snidling


A megpucolt hagymát finomra vágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a borsót. 6 dl vízzel felöntjük, belereszeljük a megpucolt fokhagymagerezdeket. Puhára főzzük a borsót, majd botmixerrel leturmixoljuk. Sóval, frissen őrölt borssal és a fél citrom levével ízesítjük. 
A krémes ricottából apró gombócokat formázunk, ezeket az apróra vágott snidlingbe forgatjuk, és levesbetétként kínáljuk

 

Kukoricás tojáskrém


Hozzávalók:

• 4 főtt tojás

• 5 dkg vaj 

• 2 evőkanál natúr joghurt

• 1 evőkanál mustár 

• 1 teáskanál kurkuma

• só, frissen őrölt bors 

• 1 csokor snidling

• 1 konzerv kukorica (40 dkg)


A főtt tojásokat tisztítsuk meg, majd villával törjük össze. Keverjük hozzá a vajat, a joghurtot, a mustárt, sózzuk, borsozzuk, kurkumával ízesítsük. Keverjük hozzá a lecsöpögtetett kukoricát és az apróra vagdosott snidlinget.

Baconos újburgonya snidlinges sajtmártással

Hozzávalók 4 személyre:

• 16 darab újburgonya 

• só 

• 2 dl olívaolaj

• néhány babérlevél 

• 1 nagy csokor bazsalikom 

• 16 szelet bacon

• 1 evőkanál kacsazsír 

• 10 dkg vaj 

• 2 fej salotta hagyma  

• 3 gerezd fokhagyma 

• 1 dl száraz fehérbor 

• 20 dkg lágy sajt 

• 4 dl tejszín 

• fél csokor snidling 

• 3 szál kakukkfű


Az újburgonyákat alaposan megsikáljuk, majd sós, babérleveles vízben félig megfőzzük. Kihűtjük, majd a szalonnába tekerjük úgy, hogy a burgonya és a bacon közé friss bazsalikomlevelet helyezünk. Kacsazsírral kikent tepsiben 165 ˚C fokon megsütjük.
Közben felhevítjük a vajat, nagyon finomra vágott hagymát és 2 gerezd aprított fokhagymát adunk hozzá, majd felengedjük a borral. Jól beforraljuk, hozzáadjuk az apróra vágott lágy sajtot, és tejszínnel felengedjük. Felmelegítjük, de nem forraljuk.

Sóval, aprított snidlinggel, friss kakukkfűvel ízesítjük, végül az egészet botmixerrel összeturmixoljuk. A maradék bazsalikomlevelet egy gerezd fokhagymával, az olívaolajjal, kevés sóval összeturmixoljuk. Tálaláskor alulra öntjük a sajtmártást, ráhelyezzük a megsült burgonyákat, majd meglocsoljuk a fűszerolajjal.


A receptek a Nők Lapja Konyhában jelentek meg.

Az áprilisi szám tartalmából:

• Ínycsiklandó vasárnapi ebédek
• Laktató saláták
• Csíráztassunk otthon!
• Variációk csirkemellre
• Spórolós gubák

A Nők Lapja Konyhát itt rendelheted meg!

Exit mobile version