Ehető virág: fotókon az ibolya kandírozása

hobbikertész | 2014. Április 05.
Fogj egy marék ibolyát, és megmutatjuk, hogyan készíts belőle kandírozott virágot. Ennek a viktoriánus csemegének nem lehet ellenállni! A Hobbikert segítségével megmutatjuk, hogyan készül.

Nem mindennapi édességet készítettünk: kandírozott ibolyát, ami Sisi nagy kedvence volt. Nem a hosszú ideig tartó, forralt cukormázas módszert választottuk az elkészítésre, hiszen erre az apró virágok nem alkalmasak. Inkább fogtunk egy tojást, egy kis cukrot.

Kihasználva, hogy sok szép, nagyfejű cirmos ibolya nyílt a kertben, próbára tettük az ügyességünket és mindenekelőtt a türelmünket, hogy megalkossuk ezt a tavaszi különlegességet. Bár mindössze pár hozzávaló szükséges hozzá, annál több időt igényel a kívánt végeredmény elérése. Ezért ha tehetjük, legalább ketten lássunk hozzá. Így hamarabb végzünk és társaságunk is lesz az aprólékos foglalatosság közben.

Következzen hát a képes útmutató ehhez a különleges finomsághoz!

HOZZÁVALÓK:
• egy nagy csokor ibolya szárastól

• finom kristálycukor

• 1 tojásfehérje
• kis ecset

• olló

ELKÉSZÍTÉS:

Hogy el ne hervadjanak, az ibolyákat rögtön a leszedésük után szűrőbe téve hideg vízzel öblítsük le, majd papírtörlőre téve szárítsuk meg. Néhány szál apróbb, lila virágú illatos ibolyát is felhasználtunk.

Amíg a virágok száradnak, a tojásfehérjét keverjük simára, krémszerűre.

Amint az ibolyák megszáradtak, kezdjük meg a kandírozást. Dolgozhatunk egy nagy tál vagy kiterített sütőpapír felett. Fogjuk meg az ibolyát a száránál, és minden szirmát – elöl-hátul – kenjük be tojásfehérjével.


Most jöhet a cukor, a folytatásért tovább a hobbikert.hu-ra!>>

Exit mobile version