Megettük a pitypangot, és finom volt

Hobbikert | 2014. Április 14.
Édes-savanyú gyermekláncfűbimbók kerültek a konyhánkba: elkészítettük, megettük, és csodák-csodája: finom volt! Íme, a pitypang kipróbált és bevált receptje.

Úgy kezdődött, hogy találtunk egy szép, érintetlen virágos mezőt, ahol – szó szerint – a kutya se jár. Innen szedtünk egy kis kosárnyi még ki nem nyílt, zsenge, üde zöld gyermekláncfűbimbót a leendő finomsághoz.

 

Hozzávalók

– egy kis befőttesüvegnyi gyermekláncfűbimbó
– 2 fokhagymagerezd lereszelve
– 1 ek. reszelt gyömbér
– 1 ek. mustármag
– 1 db babérlevél
– 1 ek. méz
– 2-3 ek. szójaszósz
– almaecet

 

Elkészítés

Szűrőbe téve hideg vízzel leöblítjük a bimbókat, majd az alsó részükről körben lecsipegetjük a csészelevélkéket és a szármaradványokat.

A hozzávalókat sorban egy jól záródó fedővel ellátott kis befőttes üvegbe tesszük.

Mustármag:

Reszelt gyömbér:

Lereszelt fokhagymagerezdek:

 
A gyermekláncfűbimbók:

Kb. 1 evőkanálnyi mézet csurgatunk a bimbókra.

 

Hozzáadunk 2-3 evőkanálnyi szójaszószt.

 

Végül felöntjük almaecettel.

Utolsó lépésként babérlevelet dugunk az üvegbe, majd a fedővel lezárjuk.

 

Meddig hagyjuk állni? Mivel és hogyan fogyasszuk? Tudd meg a Hobbikert.hu-ról

Exit mobile version