Itt a szezon: három finomság eperrel

Nők Lapja Konyha | 2014. Április 20.
Idén tavasszal a szokásosnál hamarabb terem az eper, húsvétra már kaphatunk hazait, május elején pedig a szabadföldit majszolhatjuk. Ráadásul még olcsóbbnak is ígérkezik a tavalyinál. Ezt a remek alkalmat nem hagyhatjuk kihasználatlanul, ezért hoztunk három csábító epres receptet.

Epermisu

Hozzávalók 4 adaghoz

A tojássárgáját eldolgozzuk a keményítővel, majd hozzáadjuk a tejet, a felhasított vaníliarúd kikapart magjait és a cukrot. Felfőzzük és besűrítjük. Ha langyosra hűlt, belereszeljük a citrom héját, majd hozzákeverjük a mascarponét. Az eper háromnegyedét apró kockákra vágjuk, a krémbe keverjük. A maradékkal díszítjük. Poharak aljára babapiskótát fektetünk, rákanalazunk az epres krémből, majd ismét babapiskóta és krém jön, a tetejére végül eper kerül. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.

Elkészítési idő: 35 perc + hűtés
Kalóriatartalom: 653 kcal/adag

 

 Ricottakrém gyümölcsmártással

Hozzávalók 4 adaghoz

Az epret az almalével simára turmixoljuk.

A gyümölcspépet elosztjuk 4 pohárban. A többi hozzávalót késes robotgépben simára dolgozzuk, majd a gyümölcspépre kanalazzuk. Mentával díszítjük. Hidegen kínáljuk.

Elkészítési idő: 20 perc
Kalóriatartalom: 165 kcal/adag

Csokoládétorta tejszínhabbal és eperrel

Hozzávalók 14 szelethez

A tetejére:

A csokoládét a vajjal/margarinnal és a konyakkal gőz fölött megolvasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját beleforgatjuk a habba, majd a csokoládés részt is beledolgozzuk. Végül beleszitáljuk a lisztet is. A 22-24 cm átmérőjű tortaformát kivajazzuk, lisztezzük, majd beleöntjük a masszát. Alulról alufóliába csomagoljuk, egy mélyebb tepsibe helyezzük, majd ujjnyi vastagon vizet öntünk alá. 150 °C-os sütőben 45-50 percig gőzölve sütjük (akkor jó, ha az egész egyben remeg és már nem lágy a közepe). Hűtőbe tesszük dermedni, ezután távolítjuk el a tortakarikát. A tejszínt kemény habbá verjük, tálaláskor a tortára simítjuk, és a friss eperrel megszórva kínáljuk.

Elkészítési idő: 35 perc + 45-50perc sütés
Kalóriatartalom: 333 kcal/szelet

A receptek a Nők Lapja Konyhában jelentek meg.

 

Az áprilisi szám tartalmából:
• Húsételek az ünnepi asztalra
• Kínáljuk meg a locsolókat!
• 4 laktató saláta
• Tavaszi levesek és főzelékek
• Kedvencünk a medvehagyma

 

A Nők Lapja Konyhát itt rendelheted meg!

Exit mobile version