Készíts limonádét a tavaszi csokroknak!

nlc | 2011. Április 12.
Az üde, tavaszi virágcsokrok egyetlen rossz tulajdonsága, hogy ha nem vigyázunk, nagyon hamar elhervadnak. Az élettartamuk azonban jelentősen meghosszabbítható az alábbi öt lépés betartásával.
Készíts limonádét a tavaszi csokroknak!

1. Készíts a növényeknek „limonádét”: a vázába szánt vízbe – literenként – önts két evőkanál frissen facsart lime- vagy citromlevet és egy evőkanál cukrot!

2. Töltsd fel a vázát úgy, hogy a vízvonal 3-6 centivel a perem alatt legyen!

3. A virágokról távolítsd el azokat a leveleket, melyek a víz alá kerülnének!

4. Egy éles késsel minden virág szárának aljából, nagyjából 45 fokos szögben vágj le 1,5–2 centiméternyit!

5. A csokrot óvd a közvetlen napfénytől és a hőtől, a legideálisabb, ha 18–22 fokos hőmérsékletű helyen tartod.

Exit mobile version