Karfiolkrémleves sajttallérokkal
Hozzávalók:
- 1 csomag Bonduelle karfiolos krémleves zöldségkeverék
- 4 dl zöldségalaplé
- 2-2,5 dl víz
- só, bors
- 5 dkg reszelt sajt (pl. Gouda)
A sajttallérokhoz:
- 10-15 dkg reszelt sajt (pl. Gouda)
Először elkészítjük a tallérokat: a sütőt előmelegítjük 200 fokra, és sütőpapírt terítünk egy tepsire. Reszelt sajtból kis kupacokat halmozunk a sütőpapírra – hagyunk helyet köztük, mert kicsit meg fognak nőni sütés közben. Sütőbe toljuk a tepsit, és kb. 10-12 perc alatt ropogósra sütjük a tallérokat.
A zöldségalaplevet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a zöldségkeveréket, és közepesnél kicsit nagyobb lángon főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Hozzáadjuk a vizet, sózzuk-borsozzuk, és forralunk még rajta egyet. Ha kész, botmixerrel krémesre turmixoljuk úgy, hogy közben beleszórunk kb. 5 dkg reszelt sajtot is. A kész levest a sajttallérokkal tálaljuk.