Karfiolkrémleves sajttallérokkal

nlc | 2018. Március 19.

Karfiolkrémleves sajttallérokkal

Hozzávalók:

A sajttallérokhoz:

Először elkészítjük a tallérokat: a sütőt előmelegítjük 200 fokra, és sütőpapírt terítünk egy tepsire. Reszelt sajtból kis kupacokat halmozunk a sütőpapírra – hagyunk helyet köztük, mert kicsit meg fognak nőni sütés közben. Sütőbe toljuk a tepsit, és kb. 10-12 perc alatt ropogósra sütjük a tallérokat.

A zöldségalaplevet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a zöldségkeveréket, és közepesnél kicsit nagyobb lángon főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Hozzáadjuk a vizet, sózzuk-borsozzuk, és forralunk még rajta egyet. Ha kész, botmixerrel krémesre turmixoljuk úgy, hogy közben beleszórunk kb. 5 dkg reszelt sajtot is. A kész levest a sajttallérokkal tálaljuk.

Exit mobile version