Rozmaringos sütőtökkrémleves pirított gombával
Hozzávalók:
- 1 csomag sütőtökös Bonduelle sütőtökös krémleves zöldségkeverék
- 5 dl zöldségalaplé
- néhány kisebb ág rozmaring
- só, bors
A gombához:
- 2 gerezd fokhagyma
- 20-30 dkg csiperkegomba
- pici rozmaring
- kevés olaj
Először elkészítjük a gombát. A fokhagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben pár pillanat alatt illatosra pirítjuk kevés olajon. Kis lángon, mert könnyen megég, és akkor keserű lesz! A felszeletelt gombát hozzáadjuk, pici sót szórunk rá, közepes vagy annál kicsit nagyobb lángon megpirítjuk – közben rászórunk pár darabka rozmaringot.
A leveshez az alaplevet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a zöldségkeveréket, és pár perc alatt puhára főzzük. Hozzáadunk pár ágacska rozmaringot, sózzuk, borsozzuk, majd ha megpuhultak a zöldségek, botmixerrel turmixoljuk. A levest tányérba adagoljuk, és a pirított gombával tálaljuk.