Rozmaringos sütőtökkrémleves pirított gombával

nlc | 2018. Március 19.

Rozmaringos sütőtökkrémleves pirított gombával

Hozzávalók:

A gombához:

Először elkészítjük a gombát. A fokhagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben pár pillanat alatt illatosra pirítjuk kevés olajon. Kis lángon, mert könnyen megég, és akkor keserű lesz! A felszeletelt gombát hozzáadjuk, pici sót szórunk rá, közepes vagy annál kicsit nagyobb lángon megpirítjuk – közben rászórunk pár darabka rozmaringot.

A leveshez az alaplevet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a zöldségkeveréket, és pár perc alatt puhára főzzük. Hozzáadunk pár ágacska rozmaringot, sózzuk, borsozzuk, majd ha megpuhultak a zöldségek, botmixerrel turmixoljuk. A levest tányérba adagoljuk, és a pirított gombával tálaljuk.

Exit mobile version