Ilyen növényt ültess, ha gyorsan akarsz valamit az ablakba

nlc | 2016. Július 04.
Tényleg nem vagyok egy nagy kertész, szeretem a gyors és egyszerű megoldásokat. Megmutatom nektek, hogyan lett néhány nap alatt zöld növény az ablakpárkányom fillérekből.

Úgy kezdődött, hogy elfogyott a kakaó, és ott maradt a zacskója. Gondoltam, ahelyett, hogy kidobnám, inkább ültetek bele, meglátjuk, mi lesz belőle. Szóval pár százasért vettem egy 3 literes virágföldet, a nagypapámtól kaptam egy marék fűmagot, a cserép pedig a kakaós zacskó lett.

Aztán a zacskókba lapátoltam egy kis földet, nem tettem alá semmit, se követ, se semmit: tényleg csak úgy beletettem a virágföldet.

Aztán megszórtam a tetejét egy kis fűmaggal, meglocsoltam, hogy jó nedves legyen a föld, és el kezdtem izgulni, hogy ki is nőjön.

Arra kell ügyelni, hogy ne hagyjuk kiszáradni a földet, mert különben nem nő ki pár nap alatt, vagy sohasem. Én minden reggel és este adtam neki egy kis vizet, az bevált. Két nap múlva ez a látvány fogadott, amikor hazaértem munka után.

És tényleg napról napra nagyobb lett a szép kis füvem.

Alig telik el hét, és máris ilyen nagy lesz.

Arra figyeljetek, ha már ilyen nagy a fű, akkor érdemes ollóval levágni, mert öntözés közben lelapul, és csúnya lesz. Szóval ültessetek füvet kiürült kakaós zacskóba, vagy bármibe, ami a kezetekbe akad, és újra tudjátok hasznosítani, jó játék!

Csináld magad! az NLCaféval!

Mentés

Exit mobile version