Összegyűjtöttük, mit érdemes tudni a Lidl tartós árcsökkentéséről!

hirdetés | 2023. Április 27.
Brutális árcsökkenéseket jelentett be a Lidl az elmúlt hónapokban. Utána jártunk, és kiderítettük, mit érdemes tudni róla.
Összegyűjtöttük, mit érdemes tudni a Lidl tartós árcsökkentéséről!


Egészen ritka, hogy egy nehéz gazdasági helyzetben, egy kereskedelmi vállalat úgy döntsön, hogy csökkenti az árait a vásárlói érdekében. A Lidl azonban folyamatosan azon dolgozik, hogy a magyar emberek számára a lehető legjobb árakat tudja biztosítani, kiváló minőségű kínálat mellett.

Hosszú és nehéz tárgyalási periódus eredményeként számos termék esetében kedvezőbb beszerzési árakban sikerült megállapodnia a vállalatnak a beszállítókkal. A kedvezőbb beszerzési lehetőségből fakadó, valamint azon is túlmutató árelőnyt pedig a Lidl nem tartotta meg, hanem árcsökkentés formájában továbbadta a vásárlóknak. 2023 január elsejétől ezidáig közel 400 termék fogyasztói árát tudta csökkenteni az áruházlánc, így az érintett termékekhez akár 29 százalékkal olcsóbban is hozzájuthatnak a vásárlók, de átlagosan mintegy 10 százalékkal kerülnek kevesebbe, ami jelentős megtakarítást, könnyebbséget jelenthet a magyar családoknak.

Mi is lett olcsóbb?

Számos alapvető élelmiszer – tej- és tejtermékek esetében többek között többféle vaj, sajt és tejföl, különböző kenyerek és péktermékek, de a rizs, a baromfi rudacska és a vegyes virágméz mellett a száraztészták, a szendvicsfeltétek, a fűszerek, tisztító- és tisztálkodószerek, babaápolási termékek és gyümölcslevek között is megtalálhatóak az árcsökkentett termékek, de olyan termék ára is csökkent, amelyet mi vásárlók kedvelünk, de bizonyos szempontból élvezeti cikknek számítanak.

Áprilistól a Milbona natúr joghurt 1 kg-os kiszerelésben 999 Ft-ba kerül, a Pilos natúr joghurt 500 grammért 369 forintot kell fizetni, míg a 800 g-os Pilos tejföl ára is 100 forinttal csökken. Az 500 ml-es Pilos UHT főzőtejszín az árcsökkentés után 899 forintba kerül, az 500 g-os Pilos tehéntúró 10 százalékkal, a Hazánk Kincsei vajkrém pedig 699 forinttal kerül kevesebbe.

 A 250 grammos Pilos Carski sajt ára 999 forint, de a Belbaka barna cukorért is kevesebbet kell fizetni, így az 11 százalékkal kerül kevesebbe mostantól. A 330 grammos nosztalgia cipó kovásszal 14 százalékkal kerül kevesebbe, a szénhidrátcsökkentett vekni 799 Ft-ba kerül. De csökken például a datolya ára is, jelentős mértékben, 26%-kal.


A Lidl azonban nem csak az alacsonyabb árakkal segíti a vásárlóit a spórolásban, hanem akciókkal, kuponokkal, extra kedvezményekkel és számtalan spórolási tippel is.

A Lidl Plus alkalmazás az aktuális akciós termékek digitális applikációja, amely hetente 10-12 árucikkre beváltható kuponokat, és extra kedvezményeket is kínál, amelyekkel még egyszerűbb lesz a spórolás. Az extra akciókra pedig azért van lehetőségünk, mert a vállalat január elejétől megszüntette az akciós újságok háztartásokba történő terjesztését, mellyel egyrészt mérsékelte papírfelhasználását, másrészt az így megtakarított összegből még több extra akciót tud meghirdetni.


Tervezzünk előre, legyünk akcióvadászok, akik tudatosan vásárolnak, szem előtt tartva a szükségleteinket. Csökkentsük a mindennapi kiadásainkat anélkül, hogy lemondanánk a minőségről. „Spórolási tippek” menü alatt a honlapon, megismerhetjük az „Őrületes Lidl ár” és a „Szuperár” táblák jelentőségét, az XXL termékek és az „Együtt olcsóbb” akciók, valamint a saját márkás termékek nyújtotta előnyöket, de pénztárcabarát receptekkel is segít a spórolásban a Lidl.

Exit mobile version