Diós sütik a nagyi konyhájából: zserbó

Stern Ágnes | 2017. Május 08.
Valami diós sütit ennél? Nincs is jobb a zserbónál! Mutatjuk, hogyan készítsd, hogy olyan finom legyen, mintha a nagyi csinálta volna. Van saját recepted? Írd meg kommentben!

Gerbeaud Emil receptje ide vagy oda a zserbót (is) a nagyi tudja a legjobban elkészíteni. De persze azért megpróbálkozhatunk vele mi is, ezzel a recepttel egészen biztosan sikerrel járunk. Indulhat a sütés!

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

 A tetejére:

Elkészítés:

A lisztet morzsold el a vajjal vagy a margarinnal, az élesztőt pedig morzsold bele a meglangyosított tejbe. Hagyd állni nagyjából 10 percig. Langyosítsd meg a rumot is és szórd bele a cukrot. Az élesztős tejet öntsd a liszthez és a tojások sárgájával valamint a szódabikarbónával és egy csipet sóval keverd össze és gyúrd tésztává, majd hagyd állni egy órát a hűtőben.

A zserbó töltelékéhez a diót keverd össze a lekvárral és a cukorral. A tésztát oszd három részre és egyenként nyújtsd őket lappá. Az egyiket fektesd a kivajazott tepsibe és simítsd rá a diós lekvár felét. Ha ez megvan, rakd rá a második tésztalapot, arra a maradék diós lekvár, végül pedig a mehet a harmadik lap.

Kend meg a tetejét tojássárgájával, szurkáld meg villával, majd hagy állni 45 percig. Ezután mehet az előmelegített sütőbe nagyjából 40 percre. Ha megsült, hagyd kihűlni a tepsiben. Végül jöhet a csokimáz. Olvaszd fel a csokoládét vízgőz felett, langyosan öntsd a tésztára és simítsd el. Amikor összedermedt, már szeletelheted is a zserbót!

Itt még több diós süti receptet találsz:

Exit mobile version