Augusztusban újra kinyit a legendás Hauer cukrászda a budapesti Rákóczi úton – számolt be róla az Urbanista blog.
A cukrászda hatalmas területen, 1300 négyzetméren helyezkedik el, a Rákóczi úti bérházban három szinten terül el. Igaz, 1890-es megnyitásakor még korántsem volt ekkora. Néhány évvel később, amikor a tulajdonos, Kasselik Nándor meghalt, özvegye hozzáment Hauer Rezsőhöz, aki gyors ütemben bővítette a helyet.
A cukrászdához uzsonnaterem, majd csokoládé- és bonbonüzem kapcsolódott, de a cukrászműhelyek mellett hatalmas rendezvényterem, bárról, sőt bridzsszalon is helyet kapott benne.
A cukrászdát 1984-ban államosították – utána Erkel néven működött – a rendszerváltás után pedig meglehetősen hányattatott sorsa volt: 1991-ben tégláig lebontották az üzletet, majd egy évtizedre bezárták. 2002-ben ismét megnyitották a felújítás után, de csak néhány évre.
A rövidesen ismét megnyíló Hauer belső újragondolását Enyvári Péter díszlettervezőre bízták, aki például a Pola Polában vagy Rózsavölgyi Szalonban is dolgozott. Az új vezetés szeretné, ha megmaradna a régi hangulat, és azt is tervezik, hogy a Hauer a környék egyik kulturális, szellemi központja legyen.
A süteményeket két mestercukrász vezetésével helyben készítik majd, lesz majd Hauer-krémes és marcipános-ananászos sütemény, amely a hely leghíresebb terméke volt egykor.
Még több édesség:
- Mascarponés túrókrém sós karamellel – ez lett az év fagyija
- Aktív széntől fekete a fagyi
- Pécset is meghódítaná a kürtős kalácsba töltött fagyi