Retro süti: Így készül a Fanta szelet

Stern Ágnes | 2017. Augusztus 31.
Emlékszel még az igazi retro sütire a narancssárga réteggel a tetején, ami nagyon menő és nagyon finom volt. Igen a Fanta szeletre gondolunk!

A Fanta egy üdítőital. Inni szokás. Meg süteménybe tenni. Hogy mi? Nem mi, hanem Fanta szelet.

Hozzávalók:

A piskótához

A krémhez

A legfelső réteghez

Elkészítés:

Válaszd szét a tojásokat, majd habverővel verd habosra a fehérjét. Közben fokozatosan add hozzá a cukrot. A kemény habhoz add hozzá a tojások sárgáját is. Keverd össze a lisztet egy csipet sóval, a sütőporral és a kakaóporral, majd add hozzá a habhoz. Az így készült tésztát helyezd és simítsd el egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Ez pedig mehet a 185 fokra előmelegített sütőbe. Süsd nagyjából 25 percig.

Keverd habosra a vajat a cukorral majd keverd hozzá a túrót és a reszelt citromhéjat is. Amikor megsült a tészta simítsd rá a tetejére a túrókrémet.

Aztán pedig jöhet az utolsó lépés, amitől Fanta szelet a Fanta szelet. Pár evőkanálnyi Fantát keverj össze a pudingporral. A maradék Fantát pedig forrald fel. Öntsd össze és sűrítsd krémmé. Még melegen egyenletesen oszlasd el a sütemény tetején.

Egyéb konyhaügyek: 

Exit mobile version