Diós sütik a nagyi konyhájából: diós rácsos

Magyarországkúl | 2017. Szeptember 05.
Sütnél valamit, de nincs ötleted? A diós rácsos biztosan mindenkinek ízlene a családban.. mutatjuk a nagyi féle receptet.

Remek párosítás, ha imádod a diót és sütni is szeretsz. A diós rácsos az ún. nagyi féle ízvilágot képviseli, ráadásul egyszerű is elkészíteni

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés:

Öntsd össze, majd alaposan gyúrd össze a tészta hozzávalóit, majd hagyd állni egy órát a hűtőben, addig el is készítheted a tölteléket: válaszd szét a tojásokat, a sárgáját keverd össze a dióval és rakd félre. A fehérjét verd kemény habbá és add hozzá a cukrot. Robotgéppel keverd fényesre, majd forgasd bele a dióba.

Ha ezzel megvagy, és letelt az egy óra, visszatérhetsz a tésztához. A negyedét rakd félre, a többivel pedig béleld ki a tepsit és kend meg lekvárral, erre simítsd rá a diós habot, a félretett tésztából pedig készíts habot a tetejére.

Előmelegített sütőben süsd 200 fokon, tűpróbával ellenőrizheted, hogy készen van-e.

Továbbiak: 

Exit mobile version