A természetjárók és bringások Paradicsoma leszünk

Magyarországkúl | 2017. December 07.
Vadonatúj turistautak épülnek, a kerékpáros hálózat is jelentősen bővül a következő esztendőkben kormányzati tervek szerint. Mire számíthatunk?

Vár a természet! (MTI-fotó: Balázs Attila)

A következő években 10 új vasalt – létrákkal, lépcsőkkel, hidakkal, fémkábelekkel felszerelt – út épülhet, barlangi turistautak jönnek létre és minden korábbit meghaladó mértékben bővülnek a kerékpárutak. Megújul a Balaton-kör, kijelölték többek között a Győrt Pannonhalma, Csesznek, Zirc és Veszprém érintésével a Balatonnal összekötő, a Keszthely és a Fertő-tó, valamint a Budapest és Balaton közötti bicikliutat, Rajkától Budapestig kerékpározható lesz az Atlanti-óceánt a Fekete-tengerrel összekötő EuroVelo 6. Emellett a Börzsönyben és a Mátrában erdészeti utakat is alkalmassá tettek kerékpáros túrázásra.

2 hét múlva befejeződik az eplényi és a mátraszentistváni sípályák fejlesztése – így már a most induló szezonban használhatók lesznek – az Országos Kékkörben pedig a kormány további fejlesztési lehetőségeket lát.

A Kékkör felújítását az erdőgazdaságok és a nemzeti parkok segítségével végzik. A több mint 2500 kilométeres túraútvonal hibáit folyamatosan felmérik és kijavítják, ezen túl kilátók és turistaházak korszerűsítésében is részt vesznek és hátrányos helyzetű településeket is bekapcsolnak a turistaforgalomba.

Az elmúlt években országszerte 38 új kilátó, 27 turistaház és 13 erdei iskola épült, 31 kilátót, 79 turistaházat és 24 erdei iskolát újítottak fel.

(via MTI)

Exit mobile version