Gasztrovíkend a legjobbakkal a belvárosi piacon

Magyarországkúl | 2018. Február 08.
Vendégkonyhák és -séfek ételei is megízlelhetők lesznek a Hold utcai Belvárosi Piac Töltött Hold Gasztrovíkendjén: péntektől vasárnapig a piac éttermei és termelői is hosszított nyitva tartással készülnek.

A Hold utcai piac hétköznap (MTI-fotó: Jászai Csaba)

A három éve elindult rendezvénysorozat ezúttal a világkonyhákra helyezi a hangsúlyt, így a vendégeket japán, tajvani, közel-keleti, mexikói, amerikai, balkáni, olasz ízek várják a Hold utcában. A vendégkonyhák sorában feltűnik a Baotiful&Impostor, a Babka Budapest, a Digó nápolyi pizzái, a Céltorony BBQ, a pécsi Balkán Bisztró, a Mexkitchen és a Japanika is – közölték az MTI-vel a szervezők.

A Belvárosi Piac éttermei szintén különleges fogásokkal készülnek az eseményre: többek közt Széll Tamás és a Stand25, Lakatos Márk és a Lakatos Műhely, Szabó Győző és a Steamboo, az újonnan nyitott Société.Gastro, Bíró Lajosék, a Haxen Market és még számos üzlet, termelő kínálatából lehet válogatni három napon át.

A Belvárosi Piac pénteken és szombaton hosszított nyitva tartással, este 10 óráig üzemel, és vasárnap délelőtt 11-től késő délutánig zajlik a brunch. Az ételek mellé pezsgőbár, borbár, pálinkabár, söröző is nyílik, de lesznek a termelői házi szörpök és gyümölcslevek. Zenei programokkal is készülnek a szervezők, a rezidens DJ Ernő Piaf, péntek este Henderson Dávid és Tóth Dávid duója játszik, szombat este pedig Kullai Timi zongorázik.

Exit mobile version