Ömlesztett sajt, gyerekkorunk kuriózuma

Petrás Gabriella | 2018. Február 09.
A krémsajtot legtöbbször csak úgy, magában ettük!

A Budapesti Tejipari Vállalat egyik legfinomabb termékei között tartottuk számon az ömlesztett sajtot. Mivel megjelenéséig leginkább csak a trappista sajtot ismertük, eleinte furcsálltuk, de hamar megkedveltük, mivel a kenhető sajt íze maga volt a Mennyország! Friss fehér kenyérrel, tévé paprikával és paradicsommal tökéletes tízórait és uzsonnát készíthettünk, de vacsorára is örömmel faltuk a krémsajtos kenyeret.

Gyakran előfordult, hogy a közértek hűtőpultjairól gyorsan elfogyó retro krémsajt el sem jutott a kenyérig: a kés hegyével apró lyukat ejtettünk a csomagoláson, és már ettük is a kifelé igyekvő, minden addiginál finomabb sós sajtkrémet. A rendszerváltást túlélő, és azóta is népszerű ömlesztett sajtot még ma is nagyon szeretjük.

Exit mobile version