Már a piacokon az idei első magyar paradicsom

Magyarországkúl | 2018. Március 05.
Szinte mindenki a szigetvári paradicsomot keresi a pécsi vásárcsarnokban. Tudják a helyiek, hogy márciustól terem az ízletes, üvegházban termelt magyar áru.

Illusztráció: Thinkstock

Már viszik az országban minden felé a szigetvári paradicsomot. Illés Gábor, a Szeszico Kft. Szigetvári Kertészetének vezetője a Bama.hu-nak elmondta, hogy évente nyolc hónapon keresztül – márciustól októberig – egész Pécset képesek lennének ellátni. A megtermelt zöldség felét a régióból vásárolják fel a kereskedők, a viszonteladók és a nagybani piacok, a másik fele a budapesti nagybanira kerül.

Az üvegházban kellemes klíma és optimális páratartalom uralkodik, csaknem öt méter magas madzagra kúsznak fel a paradicsomok szárai, amelyek katonás rendben sorakoznak egymás mellett. Bokamagasságban az elhúzott és lecsupaszított szárak tekergőznek, felettük az érett, szépen pirosló paradicsomok sorakoznak, kicsit feljebb a nagyméretű zöldek, még feljebb az apró zöldek, legfelül pedig a sárga virágok.

Exit mobile version