Gyerekkorunk kedvenc strandétele

Petrás Gabriella | 2018. Március 19.
Te is szeretted a trappista sajtos, tejfölös lángost jó sok foghagymával? Nyáridéző hangulatban vagyunk!

Ugyan a nyár még kicsit messzebb van, de az első tavaszi napsugarak minket már a nyárba teleportáltak, még ha hétvégén újra esett is a hó. Ha pedig nyár, akkor az emlékek között nemcsak a Balatonnak és a behűtött Bambinak van helye, hanem a lángosnak is!

Hát nem gyönyörű?!

Az átkosban nem sok mindenkit érdekelt a kalóriatartalom, és a strandon sem salátát csipegettünk, hanem hurkát, kolbászt, panírozott halat, rántott húst jó nagy szelet fehér kenyérrel és savanyú uborkával, no meg a felejthetetlen, az utánozhatatlan és mennyei sajtos-tejfölös lángost!

A trappista sajttal rogyásig rakott tejfölös, fokhagymás retró csoda minden idők legnagyszerűbb találmánya, és ezen gasztronómiai ténymegállapításban szinte az összes magyar egyetértett és egyetért a mai napig: a lángosos előtt még ma is kígyózó sorok állnak. Neked is összefutott a nyál a szádban?

Exit mobile version