Péklapát dédi konyhájából

Petrás Gabriella | 2018. Április 03.
Régen ez a falapát is kellett a kenyérsütéshez, és a kalács sem pirult meg e nélkül!

Dédimama konyhája nemcsak kinézetében volt más, mint a mostaniak, de az ízek is nagyban különböztek a most megszokottaktól. A kemencében sült süteményeknek egészen más íze volt, mint a gáz- vagy villanysütőben készülteknek, és a kenyér ízét sem lehet összehasonlítani a nagyüzemi pékségekben sorakozókéval.

Forrás: tarpa.eu

Amikor dédi még búbos kemencében sütötte a kenyeret, a kalácsot és a buktát, ilyen fából készült lapátokkal tolta be, és szedte ki a kelt tésztákat. Ezek a hosszú nyelű retró kenyérsütő lapátok a kemence mélyére juttatták a sütnivalókat, hogy aztán szép pirosan kerüljenek a péklapátról az asztalra.

Exit mobile version