A mogyorós habcsókból, vagy más néven a mogyorós pötyiből akkor is ettünk, ha egy kiadós ebéd után épp csak pihegtünk. A mogyorós habcsókot nem lehetett csak úgy kihagyni, vagy azt mondani rá, hogy majd később. Kávé mellé tökéletes édesség, de a Traubi, a Meggy Márka vagy a sima szóda mellé is remekül illett.
Ez a retró édesség a ’80-as évek egyik legkedveltebb desszertje volt, seperc alatt elfogyott, ha az asztalra került, és gyerekként vendégségbe is szívesebben mentünk olyan helyre, ahol kaptunk mogyorós pötyit. Te is szeretted ezt a desszertet?
Így készítsd el:
Verj kemény habbá 3 tojásfehérjét, majd gőz fölött kanalanként adj hozzá 20 dkg porcukrot, és 1/4 citrom levét, miközben óvatosan kevergeted. A tűzről levéve jöhet a lényeg: 15 dkg őrölt mogyoró, de diót is tehetsz bele, ha azt szereted, és 2 csipet reszelt citromhéjat. Az egészet töltsd habzsákba, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomj kis halmokat, vagy kanállal porciózd ki. 120 fokon 40-50 percig süsd. Kellemes falatozást kívánunk!