A tócsni, vagy lapcsánka elnevezés a legismertebb, de ennek a retró ételnek annyi neve van, hogy nem győzzük számolni: bandurák, bere, beré, berét, berhe, bodag, bramborák, cicedli, cicege, enge-menge, görhöny, „hadirántotta”, harula, huláble, kremzli, krumplibaba, krumplimálé, krumpliprósza, lapotya, lapotyka, lapsi, lepcsánka, lepkepotyi, mackó, macok, matutka, nyist, ragujla, recsege, röstiburgonya, rösztike, taccs, tócsi, toksa – és így tovább.
A vélhetően felvidéki eredetű ételnek megvan a svájci és angol rajongótábora is a helyiek ízléséhez igazítva, de az eredeti tócsnit semmi sem körözi le. Az idők folyamán mindig azzal egészítették ki a találékony háziasszonyok, ami éppen volt: kerülhetett bele hagyma, fokhagyma, tojás és tej is. Te hogy szoktad készíteni a lapcsánkát? Szerintünk tejföllel a legfinomabb!