30 ezer négyzetméterrel bővül a Campona

Magyarországkúl | 2018. Május 17.
Felújítás és bővítés is várható a XXII. kerületi plázában. Új homlokzat, tetőterasz, zöldfalak és zöldtető kialakítása is a tervek között szerepel.

A Campona bevásárlóközpont a főváros XXII. kerületében (MTI-fotó: H. Szabó Sándor)

A CPI Property Group szakmai ingatlanbefektetői csoport tavaly megvásárolta a Campona bevásárlóközpontot – írja az Index.hu. Az új tulajdonos fel kívánja újítani, illetve bővíteni szeretné a Camponát: a fejlesztési koncepció szerint a földszinti alapterületet mintegy 10 ezer négyzetméterrel, míg az emeleti alapterületet (a 2. emeleti épületrészekkel együtt) csaknem 21 ezer négyzetméterrel tervezik bővíteni.

A Campona fejlesztése során egyelőre nem terveznek teljes újabb szintet az épületre, de a tervek szerint elképzelhető, hogy az új homlokzat kialakításával egy időben második emeleti vendéglátóegységet és teraszrészt alakítanak ki a pláza tetején. Ehhez a kereskedelmi funkció miatt növelik a parkolóhelyek számát is.

Bár a bővítés miatt a zöldfelületek mennyisége csökkenni fog, a fejlesztő minőségi javítást ígér: többszintes és változatos fajösszetételű növénytakaróval betelepített zöldfelületek jöhetnek létre. Részlegesen zöldtetők kialakítását is tervezik, és az épület bejárati homlokzatán függőleges zöldfalakat akarnak kialakítani. 

Exit mobile version