Minden húshoz kiváló a mézes, párolt lila káposzta

nlc | 2018. Május 24.
A káposzta nagyszüleink egyik legfontosabb vitaminforrása volt. Főzték, savanyították, párolták, vagy éppen csak salátaként tálalták. Amit viszont talán a legváltozatosabb ételek mellé tálalhatunk, az a párolt káposzta, annak is a lila változata.

Amit a lila káposztáról jó tudni

Párolt káposzta receptje

Hozzávalók:
1 fej lila káposzta
1 kávéskanál őrölt kömény
méz (cukor) ízlés szerint

bors
ecet

Elkészítés:
Vékony csíkokra vágjuk vagy reszeljük a káposztát, betesszük egy tálba, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. Egy nagyobb lábasban kevés olajon párolni kezdjük a kinyomkodott káposztát, majd mézet öntünk rá. Kevés vizet öntünk hozzá, sózzuk, borsozzuk, és még egy kevés őrölt köményt szórunk rá. Kb. fél óra alatt megpárolódik a káposzta. Ha kész, egy pici ecetet öntünk hozzá, és jól összekeverjük. Bátran adhatjuk minden sült mellé!

Forrás: SokszínűVidék

Exit mobile version