Kávékiöntő, a kotyogós alternatív helyettesítője

Petrás Gabriella | 2018. Július 09.
A török kávé szerelmesei kétszer forralták fel a kávét, a halandók csak egyszer, és legalább 5 percet várni kellett, amíg a zacc leülepedett az aljára.

A kotyogós a legtöbb háztartásban családtaggá avanzsált, azonban ha valaki a török kávéért rajongott, a reggeleket ezzel a retró kávékiöntővel indította. A török kávé lényege, hogy kétszer forraljuk fel a kávét, a kotyogós pedig csak egyszer főzte le a fekete nedűt, alternatív megoldásként így sokan alumínium kávékiöntőkben főztük a reggeli napindítót. Mivel a retró kiöntő nyele műanyagból készült, kis lángon kellett tartani a gázrózsát, egyéb esetben nemcsak kávéillat, hanem olvadt műanyag szaga is segítette az ébredést.

Exit mobile version