Tíz tonna halból készül a halászlé Baján

Magyarországkúl | 2018. Július 11.
Közel 1500 bográcsban, mintegy tíz tonna halból készül halászlé a csütörtökön kezdődő Bajai Halfőző Fesztiválon.

Bajai halászlé fő a bográcsban (MTI-fotó: Balogh Zoltán)

A vasárnapig tartó programsorozat csúcspontjának ezúttal is a szombati halfőzés ígérkezik – írja az MTI. A ma már hungarikum bajai halászlé a nevezők bográcsaiban mintegy 10 tonna hal, 18 mázsa gyufatészta, 10 mázsa hagyma, 15 ezer liter víz, 380 kilogramm őrölt pirospaprika és 260 kilogramm só felhasználásával készül majd.

A halfőző fesztivált Baja várossá nyilvánításának 300. évfordulóján szervezték meg először. 1996-ban „még csak” 300 kondérban főzték a halászlét, az esemény azóta többnapos programsorozattá, igazi népünnepéllyé vált.

Exit mobile version