Egykor a kedvenc tévéseink voltak

Petrás Gabriella | 2018. November 21.
Hangok, melyek hallatán felkapjuk a fejünket, és arcok, melyeket jó újra látni. Három legendás bemondó a rendszerváltás előttről. Neked ki volt a kedvenced?

Bay Évát 1976-tól 23 évig láthattuk a Magyar Televízió képernyőjén. A mosolygós műsorvezetőnél kedvesebben nem sokan tudták felkonferálni az esti mesét, de a Híradóban  és az Ablak című műsorban a komolyabb témák iránt érdeklődők is rajongtak érte. Néhány éve a főzőtudományára alapozva saját lakáséttermet nyitott.

Mohai Gábor hangjára sokan felkapjuk a fejünket. Jellegzetes orgánuma kellemes emlékeket idéz, alakja pedig egybeforrt a Magyar Televízióval. A bemondó 1978-tól a Magyar Rádió, 1979-től a Magyar Televízió munkatársa volt. A Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett és Kazinczy-díjas hírolvasó, műsorvezető, Mohai Gábor a mai napig tevékeny például a Bonum tévénél. 2017-ben ünnepelte 70. születésnapját.

A szépséges Endrei Judit Bay Éva mellett a legnépszerűbb bemondónők közé tartozott. A vasfüggöny mögött élő nők előszeretettel készítettek olyan kontyot és frizurát, amilyen a műsorvezetőnek volt, miután 1976-ban képernyőre került. Napjainkban egy könyvkiadót működtet, valamint az 50 pluszos korosztálynak ad életmódtanácsokat.

Kattints át ide, van egy elég jó tévés kvízünk

Exit mobile version