Az első Bambit 1947-ben palackozták, és bár a csatos változat él a köztudatban, az első, kézzel töltött Bambik koronazárasak voltak. Bambit ivott a párttitkár, és Bambit ivott a falusi búcsúban kaucsukbabáról álmodozó kislány is. Talán kevesebben emlékeznek, de az eredeti retró narancsíz mellett később puncs- és erdeigyümölcs-ízű Bambit is kortyolhattunk.
A valódi mustból készülő Traubisoda 1971-ben debütált kicsiny hazánkban, és kifejezetten jó minőségű üdítőitalnak számított magas gyümölcstartalma miatt. Az osztrák receptúra alapján készülő szénsavas üdítőt Balatonvilágoson gyártották, és innen került a boltok polcaira, majd a szocialista tervgazdálkodás sikeréért dolgozók kosarába.
Ha úgy érzed, hogy elfáradtál, nehéz volt a nap, minden jobb lesz, fogd meg csak a hideg poharat. Márka!
A Márka hamisítatlan magyar találmány 1973-ból; szőlő-, málna-, alma- és meggyízben tölthettük a poharunkba, ez utóbbi volt a legkedveltebb. A vállalkozó kedvűek később az akkor még egzotikusnak számító kivi-, ananász- és maracujaváltozatot is kipróbálhatták, de egyik sem körözte le az örök favoritot, a meggyet.