D. Tóth Kriszta: Lolamesék – Repül a, repül, a… Lola! – 1. rész

nlc | 2015. Március 27.
A nevem Lola. Négyéves vagyok, óvodás. És körte a jelem, pedig nem is szeretem a körtét.
D. Tóth Kriszta: Lolamesék  - Repül a, repül, a... Lola!

A mamám szerint már több, mint ötvenezer kilométert utaztam egész életemben. Azt nem tudom, hogy mennyi az az ötvenezer, mert csak tizenhatig tudok számolni, de valószínűleg nagyon-nagyon sok. A családom ugyanis midenfelé lakik a Földön, a szüleim pedig a spórolt pénzüket utazásra költik.

A Föld egy nagyon nagy hely. Gömb alakú és sok millió-csillió ember lakik rajta, köztük regeteg gyerek. Mindegyikük más és más, sokféle színük és nevükvan, de mindnagyon érdekesek. A mamám azt mondta, hogy ha nagy leszek, bejárhatom az egész Földet, hogy minél többféle nagylánnyal és nagyfiúval összebarátkozzak. De addig is, a szüleimmel utazom, elég gyakran.

Utazunk a papihoz Kaposvárra, autóval. Utazunk a mama dolgozójába metróval. Utazunk Bori barátnőmhöz villamossal. És utazunk a nagymamámékhoz repülővel, Angliába.

Na, a repülő az én nagy kedvencem! Már akkor szerettem repülni, amikor még gyalog menni sem tudtam. Az apukám megfogott, jó erősen, és egy nagy kurjantással földobott a magasba, miközben mamám kiabált, hogy hagyja már abba, mert még a végén fejre ejt, és eltörök. De én nagyon éleveztem. Széttártam a karomat és kacagtamhangosan.

Amikor kicsit nagyobb lettem, a mamámék elvittek egy igazi repülőtérre, ahol igazi repülőre ültünk, hogy igaziból fölszálljunk a magas levegőbe, a felhők közé. A repülőtér a világ legizgalmasabb helye. Mindig világos van, és nagy zaj, ami, ha behúnyom a szemem, olyan, mint a zümmögés. Rengeteg ember jön-megy, és mindenki siet valahová. A repülőtéren először beálltunk egy hosszú sorba. A mama és a daddyfölpakolta a két bőröndöt, a retikült, a babakocsimat meg a pelenkástáskát egy négykerekű kocsira, és föltettek a kupac tetejére.

– Mama?

– Mondd, kicsim, mi a baj?

– Nincs baj, csak azt akarom mondani, hogy ne legyél ideges, mert én jól vagyok és jó itt a repülőtéren.

– Örülök, hogy jól vagy. Csak azért vagyok ideges, mert nagyon sok csomagunk van, és szeretném, ha minden odaérne Angliába.

– Messze van Anglia?

– Messze van, azért megyünk repülővel.

– Te mama, az hogy lehet, hogy mi itt lakunk Budapesten, a nagymamáék Angliában, a papi pedig Kaposváron – és mi mégis egy család vagyunk?

– Ez azért van, mert a te apukád és anyukád két különböző országból származik. Így aztán itt is vannak családtagok meg ott is. Ezért utazunk mi olyan sokat.

– De miért nem költözik Budapestre a grandma és a grandpa?

– Azért, mert nekik Angliában van az otthonuk. Ott dolgoznak, ott laknak.

– A barátaik is ott vannak?

– Bizony. És ott van Pracli is, a kutyájuk.

– Tényleg! Hát, ha a barátaik és a kutyájuk is ott lakik, akkor jó. Nézd, mi jövünk, mama!

A néni, aki a pult mögött ült, elvette az útlevelünket. Az útlevél egy bordó kis könyv, benne a nevünkkel és a fényképünkkel, amit meg kell mutatni különböző egyenruhás embereknek, amikor utazunk. Benne van a nevében is, hogy ÚÚÚÚÚTlevél. A néni nézte az útlevelemet és nevetett. Az a helyzet, hogy nem valami szép fényképem van benne. Kicsi baba koromban csináltattuk és a mamám szerint úgy nézek ki rajta, mint egy angol futballszurkoló. A futball az egy labdajáték, de ez most mindegy.

Hamarosan folytatjuk…

További mesékért KLIKK IDE

Gyere és jász velünk értékes ajándékokért! Töltsd fel képedet és nyerj!

Exit mobile version