Csirkemájsaláta (dalmát)

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2006. Május 17.

Hozzávalók: 1 db fejessaláta, 30 dkg csirkemáj, 1 db vöröshagyma, 1 dl paradicsompüré, 2 nagyobb fej gomba, babérlevél, só, bors, majoránna, cukor, olívaolaj.
Kevés olajban fonnyaszd meg a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, majd szórd rá a szívétől megtisztított, félbevágott és hideg vízzel leöblített csirkemájat, majd pirítsd meg. Önts alá 0, 5 dl hideg vizet, ízesítsd a fűszerekkel (egy csipet majorránna, só, bors, babérlevél) és add hozzá a paradicsompürét, egy fél kiskanálnyi cukrot. Kevergetve forrald össze.
A gombát tisztítsd meg és vágd fel vékony cikkekre, majd egy másik serpenyőben kevés olajon párold meg.
A fejes salátát alaposan öblítsd le és leveleit tépkedd egy tálba. Erre öntsd rá a paradicsomos csirkemájat, tetejét díszítésül szórd meg a párolt gombával.

Exit mobile version