Csirkemell rizottó eperrel

nlc | 2006. Június 21.

Hozzávalók: 20 dkg eper, fél csirkemell (kb. 30 dkg), 1 fej fokhagyma, 1 dl száraz fehérbor, 5 dkg mazsola, só, szerecsendió, gyömbér, vaj, 15 dkg rizs, 15 dkg eper, 3 evőkanál eperlekvár, 1 dl vörösbor.
Egy lábosba készíts párolt rizst. A csirke mellét vágd fel csíkokra és kevés vajon pirítsd át. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, a gyömbért, a szerecsendió és a kevés rumba áztatott mazsolát. Keverd át, majd öntsd fel a fehérborral, és forrald össze. Keverd össze a külön készült párolt rizzsel, és a négyrét vágott eperdarabokkal. Egy deci vörösbort forralj fel kevés eperlekvárral, ízesítsd fahéjjal és ezzel locsold meg tálaláskor a rizottót.

Exit mobile version