Pisztrángpástétom

nlc | 2006. December 13.

Hozzávalók: 30 dkg pisztráng, 25 dkg tejszínes krémsajt, 3 evőkanál kapribogyó, 10 dkg dióbél, 3 dl tejszín, egy csomag habfixáló2 evőkanál konyak, citrom, só, bors, vaj, olívaolaj.
A pisztrángot tisztítsd meg, sózzad, borsozzad, majd kevés vajon, rövid idő alatt párold át mindkét oldalán. Ekkor tisztítsd meg szálkáitól és húsát villával törd össze, majd keverd el a krémsajttal. A diót zúzd apróra és 2-3 evőkanál, kapribogyóval (a leve is) együtt keverd a krémsajtos halas masszához. Fűszerezd sóval, borssal, konyakkal. A tejszínt verd fel kemény habbá, majd kever bele a habfixálót is. Személyenként egy-egy kisalakú kerámia vagy üveg szuflés-tálat bélelj ki folpackkal, öntsd bele a masszát és tálalásig tárold a hűtőszekrényben. (Néhány óra pihentetés szükséges). Tálaláskor borítsd egy tányérra, mellé pirítóst kínálj.

Exit mobile version